De titel van dit artikel heb ik geleend van het hiernaast afgebeelde tegeltje. Deze spreuk op het tegeltje is onze vereniging op het lijf geschreven. Samen bezitten we immers heel veel kennis waar we allemaal maar al te graag iets over willen vertellen. Samen bezitten we over heel veel kennis die we in de jaren hebben opgebouwd. Deze kennis is afkomstig doordat we vaak al jaren met een deel van Duitsland gespecialiseerd aan het verzamelen zijn.

Met het gespecialiseerd verzamelen wordt ook vaak gespecialiseerde literatuur aangeschaft, literatuur die begint waar de Michel Speciaal op houdt. Soms gaat het zover dat een lidmaatschap van een Arbeitsgemeinschaft (Arge) nog meer kennis over een verzamelgebied met zich mee brengt.

We willen de beschikbare kennis gaan delen. Naast boeiende artikelen in Deutsche Post willen we graag beschikken over een team van verzamelaars die iets meer kan vertellen over een deel van de Duitsland Filatelie. Wie is er bezig met tarieven Duitse Rijk, wie is er bezig met automaatboekjes Bund, wie heeft verstand van stempels op General Gouvernement?  Ook willen we graag beschikken over een overzicht van binnen onze vereniging aanwezige gespecialiseerd literatuur.

Met een overzicht van deskundigen en een hoeveelheid beschikbare literatuur hopen we bij het bestuur binnenkomende vragen te kunnen beantwoorden.

Doel is niet het uitlenen van boeken, ook niet het bekend maken van namen van deskundigen. Doel is het doorspelen van vragen en de daarop  terugkomende antwoorden. We stellen een lijst op van deskundigen/specialisten die zich hier voor aanmelden. Ook de beschikbare literatuur komt in een lijst. Uiteraard zonder dat iemand kan zien wie hier achter zit of wie de literatuur bezit. Beide lijsten worden gepubliceerd op onze site. Met al deze kennis hopen we veel andere leden te voorzien van bruikbare adviezen.  

We vragen u als specialist dus om u aan te melden. Geef door over welk verzamelgebied u denkt anderen behulpzaam te kunnen zijn. Ok zouden we graag willen weten over welke literatuur u beschikt.

Nogmaals alles gaat volledig anoniem, we zullen in geen geval namen doorgeven. Enkel als u zelf contact zoekt met de aanvrager van informatie zullen gegevens worden doorgestuurd.

Op de site is op dit moment al een eerste aanzet van de lijst met deskundigen/specialisten en beschikbare literatuur te zien.

U kunt zich als deskundige aanmelden bij onze secretaris.

Johan Pasop (secretaris)


© FV Duitsland 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.